SKŁADNIKI
woda, syrop z agawy*, sos tamari* [soja*, woda, sól morska, koji (Aspergillus oryzae))], skrobia z tapioki*, ocet*, sól morska, grzyby shiitake*, algi kombu. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Sos na bazie tamari i alg kombu.
Idealny do marynowania, sosów do dań z woka lub jako sos stołowy.
Doskonały do tajskiego curry, makaronów noodle, warzyw przygotowanych techniką stir-fry, seitanu lub jackfruit.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 386 kJ/92 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,02 g
Węglowodany - 20 g
w tym cukry - 17 g
Błonnik - 0,2 g
Białko - 2,0 g
Sól - 3,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.