SKŁADNIKI
ekologiczne grzyby shiitake suszone 100 %.
OPIS
Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby zalać gorącą wodą lub bulionem. Pozostawić na około 15 minut aż zmiękną. Grzyby odcedzić i przepłukać wodą.      
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 	1192 kJ/285 kcal
Tłuszcz 	2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	0,3 g
Węglowodany 	27 g
w tym cukry 	3,4 g
Błonnik 	36 g
Białko 	21 g
Sól 	0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.