SKŁADNIKI
ekologiczne PRZEGRZEBKI peruwiańskie (Argopecten purpuratus).
OPIS
Przegrzebki z ekologicznej akwakultury u wybrzeży Peru, gotowe do usmażenia. Przysmak z białym winem lub sosem śmietanowym, w curry lub po prostu smażony na patelni.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozmroź przegrzebki w lodówce i osusz ręcznikami papierowymi. Smaż na patelni z gorącym olejem przez 30-45 sekund z każdej strony.
Uważaj, aby nie smażyć przegrzebków zbyt długo, ponieważ wyschną. Do spożycia po usmażeniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 277 kJ / 65 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 12 g
Sól: 0,98 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać skorupiaki
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce (+2°C/+4°C): 1 dzień, -18°C: do daty podanej na opakowaniu. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie