SKŁADNIKI
ekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %.
OPIS
Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. Sposób przygotowania: w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego "strzelania". Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.			
Wartość odżywcza 	w 100 g
Wartość energetyczna 	1714 kJ/406 kcal
Tłuszcz 	4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	0,6 g
Węglowodany 	75 g
w tym cukry 	0,9 g
Błonnik 	13 g
Białko 	11 g
Sól 	0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.