SKŁADNIKI
płatki JĘCZMIENNE*, płatki z PSZENICY ORKISZ*, płatki OWSIANE*, płatki ŻYTNIE* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Płatki 4 zboża to wyjątkowa mieszanka, które zapewnia różnorodność smaków i tekstur. Idealne na smaczne i pożywne śniadanie - do ugotowanych płatków dodaj ulubione owoce, ORZECHY, miód lub jogurt. Płatki 4 zboża można również wykorzystać do przygotowania owsianki na zimno oraz jako dodatek do ciastek, muffinów, ciasta na chleb lub bułki. Płatki 4 zboża poprawią konsystencję kotletów mięsnych lub warzywnych i świetnie zagęszczą zupy.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Źródło białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok.10 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1433 kJ/339 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 62 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 11 g
Białko 11 g
Sól 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.