SKŁADNIKI
Ciasto: pełnoziarnista mąka ryżowa*, skrobia ziemniaczana*, skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka zbożowa*, guma guar, woda, olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek virgin*, sól morska, drożdże;
Polewa: sos pomidorowy* 30 % (pomidor* 90,5 %, oliwa z oliwek virgin*, sól morska, bazylia*), SER mozzarella (bez laktozy)* 18 % (MLEKO bez laktozy*, podpuszczka mikrobiologiczna) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzać piekarnik do 220°C. Usuń wszystkie elementy opakowania i umieść zamrożoną pizzę na środkowym ruszcie piekarnika (na blachę do pieczenia pizzy, aby uzyskać chrupiącą skórką lub na płycie do pieczenia, aby uzyskać miękki spód) i piecz przez 9 do 10 minut w piekarniku bez termoobiegu (8 do 9 minut w piekarniku z termoobiegiem).
Wskazówka: Zaleca się skropić oliwą z oliwek po upieczeniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 893 kJ/212 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 4,4 g
Sól: 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze -18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.