SKŁADNIKI
Ciasto: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, łupina babki jajowatej, olej rzepakowy, sól.
Farsz: kiszona kapusta 23 %, grzyby leśne 8 % (borowik, podgrzybek, maślak, koźlarz), cebula, sól, pieprz czarny.
OPIS
Smak tradycyjnego pieroga. Ciemny kolor ciasta zawdzięczają babce jajowatej bogatej w błonnik.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 1 minutę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 754 kJ/ 180 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 4,6 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce.