SKŁADNIKI
filet z DORSZA**** (Gadus morhua) 66 %, mąka PSZENNA*, skrobia PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, sól morska, drożdże*, pieprz*. * składnik ekologiczny, ***** DORSZ złowiony w Północno-wschodnim Atlantyku (FAO 27/Va) ze zrównoważonych i odpowiedzialnych połowów zgodnych z Islandzkim zarządzaniem rybołówstwem. 26 % składników pochodzi z upraw ekologicznych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na patelni: na rozgrzanym oleju smażyć zamrożone paluszki przez około 6-7 minut obracając od czasu do czasu, do uzyskania złotego koloru.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 765 kJ/182 kcal
Tłuszcz: 8,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 13 g
Sól: 0,4 g
UWAGA
Może zawierać pozostałości ości
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze - 18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.