SKŁADNIKI
filet z CZARNIAKA**** (Pollachius virens) 65 %, skrobia kukurydziana*, woda, mąka kukurydziana*, płatki kukurydziane*, sól morska, pieprz*. *certyfikowany składnik ekologiczny; **** CZARNIAK złowiony w Północno-wschodnim Atlantyku (FAO 27/Va), ze zrównoważonych i odpowiedzialnych połowów zgodnych z Islandzkim zarządzaniem rybołówstwem. 26 % składników pochodzi z upraw ekologicznych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na patelni: na rozgrzanym oleju smażyć zamrożone paluszki przez około 6-7 minut obracając od czasu do czasu, do uzyskania złotego koloru.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 569 kJ/136 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 13 g
Sól: 0,3 g
UWAGA
Może zawierać śladowe ilości ości
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze - 18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.