SKŁADNIKI
mango kesar, cukier, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E 330).
OPIS
Kesar Mango pulpa marki Sattva Foods produkowana jest z dojrzałych w słońcu owoców mango, dlatego cechuje ją naturalny smak i aromat.
W puszce znajduje się najbardziej wartościowa część dojrzałego owocu czyli miąższ.
Propozycja podania:
Mango Lassi:
*1/2szkl. Kesar mango pulpy Sattva Foods
*1szkl. gęstego jogurtu
*2łyż. cukru/miodu
*kilka kostek lodu
*szczypta mielonego kardamonu
*2łyż. mleka
1. Zblenduj pulpę z mango, JOGURT, cukier/miód, lód, kardamon.
2.Dodaj MLEKO i wymieszaj ponownie.
Wypróbuj również mango pulpę marki Sattva Foods jako polewa do lodów, składnik koktajli mlecznych, dodatek do ciast.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 376 kJ/90 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 19 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,25 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu spożyć od razu lub przechowywać w lodówce.