MAKARON (Z JAJ PERLICZYCH) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)
ORGANIC DURUM PASTA WITH GUINEA FOWL EGGS 250 g - BARTOLINI
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5901902004682
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,317
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,32 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA perlicze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie - bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 687 kJ/162 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 6,1 g
Sól: <0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): BARTOLINI (makarony)
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.