SKŁADNIKI
cukier trzcinowy Cristallino*, olej słonecznikowy*, kakao odtłuszczone w proszku* (20 %), olej palmowy*, wanilia Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Krem o smaku czekolady idealnie nadaje się jako dodatek do śniadań czy obiadów np. na pysznych waflach ryżowych lub w postaci nadzienia do naleśników, gofrów lub racuchów, samodzielnie bądź też w połączeniu z owocami czy bakaliami.
Świetnie sprawdzi się również jako krem stanowiący uzupełnienie pieczywa chrupkiego np. razowego.
Ponadto krem pokochają wszyscy miłośnicy wypieków, ponieważ ten krem wspaniale współgra z tortami czy ciastami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2511 kJ/605 kcal
Tłuszcz - 45 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g
Węglowodany - 41 g
w tym cukry - 38 g
Błonnik - 6,9 g
Białko - 5,6 g
Sól - 0,01 g
Magnez - 120 mg (32 %)**
Żelazo: 6,1 mg (44 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, ŁUBIN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)
UWAGI
Rozwarstwienie kremu jest zjawiskiem naturalnym
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Konsystencja jest zależna od temperatury przechowywania.
Temperatura pokojowa - konsystencja kremowa.
Temperatura chłodnicza - konsystencja stała.