SKŁADNIKI
filet z KARPIA* 40 % (Cyprinus carpio), ananas w soku własnym* 14 % (ananas*, sok ananasowy*), ketchup pikantny* 7,5 % (koncentrat pomidorowy* (70 %), surowy cukier trzcinowy*, ocet brandy*, syrop glukozowy* (syrop kukurydziany*), sól kamienna, chili* (0,3 %), przyprawy*), ketchup łagodny* 7,5 % (koncentrat pomidorowy* (75 %), surowy cukier trzcinowy*, ocet brandy*, sól kamienna, przyprawy*), cebula*, marchewka*, papryka marynowana w zalewie octowej * 6,5 % (papryka czerwona* 57 %, woda, cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, sól, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy*), sos paprykowy* (papryka czerwona* 64 %, koncentrat pomidorowy* 11 %, cukier*, olej rzepakowy*, ocet spirytusowy’*,
jabłko*, czosnek*, cebula*, sól, przyprawy*), olej*, mąka PSZENNA*, MASŁO*, sól, skórka z cytryny*, sok z cytryny*, pieprz czarny ziarno*, papryka słodka*, ziele angielskie*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
KARP w sosie słodko-kwaśnym BIO zagwarantuje nam prawdziwą kulinarną podróż. To gotowe danie zabierze nas w rejony, w których tradycja spotyka się z egzotyką. Bardzo delikatne kawałki karpia pływają tu w pomidorowym sosie na bazie dwóch rodzajów domowego ketchupu. Towarzyszą im rozmaite warzywa, w tym słodki ananas i marynowana papryka, cebula czy marchewka, oraz rozmaite aromatyczne zioła. Ten wyjątkowo pyszny miks sprawia, że KARP w sosie słodko-kwaśnym zachwyca zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu. Sprawdzi się jako pożywna przekąska lub danie obiadowe, w połączeniu z porcją ryżu lub ziemniakami.* My najchętniej sięgamy po karpia w sosie słodko-kwaśnym, kiedy chcemy zjeść szybki i lekki obiad, zazwyczaj marząc o podróży w dalekie i pyszne rejony.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 692 kJ/166 kcal
Tłuszcz: 10,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 7,0 g
Białko: 8,1 g
Sól: 1,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.