SKŁADNIKI
ekologiczne MLEKO krowie A2 pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej.
OPIS
MLEKO, z którego wytwarzamy Juchowski nabiał pozyskujemy od krów z własnego stada, o genotypie A2A2, czyli pierwotnym, prastarym, niezmutowany genotypie. Nasze krowy żyją w biodynamicznym gospodarstwie ekologicznym, w godnych warunkach, w zgodzie z naturą. Latem pasą się na juchowskich, czystych biologicznie łąkach, wolnych od herbi i pestycydów. Zimą zaś przebywają w nowoczesnych, czystych i przestrzennych oborach zajadając Juchowskie siano.
Dobrostan naszych krów przekłada się na jakość pozyskiwanego od nich MLEKA oraz na produkty, które z niego powstają. Wszystkie Juchowskie, mleczne specjały wytwarzamy z MLEKA A2. Tworzymy z pasją, w sposób rzemieślniczy, zawsze z poszanowaniem ludzi, zwierząt oraz ziemi.
Produkty z MLEKA A2 zalecane są:
• dla alergików i osób z nietolerancją pokarmową
• dla osób cierpiących z powodu objawów żołądkowo-jelitowych
• dla osób starszych, u których występują zmiany w mikrobiocie jelitowej i układzie odpornościowym
JOGURT jest produktem pełnowartościowym, będącym źródłem łatwo przyswajalnego białka (ma go więcej jak w mleku), tłuszczu i węglowodanów. Można go wykorzystać na wiele sposobów – jako przekąskę, składnik sosów, bazę deserów czy smoothie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 596 kJ / 144 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,9 g
Węglowodany: 2,6 g
w tym cukry: 2,4 g
Białko: 3,1 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych.