SKŁADNIKI
woda, olej rzepakowy, teksturowane białko PSZENNE 8,7 % (GLUTEN PSZENNY, mąka PSZENNA), białko grochowe 4,8 %, GLUTEN PSZENNY, skrobia kukurydziana modyfikowana, emulgator: metyloceluloza, skrobia PSZENNA, aromaty, sól, błonnik PSZENNY, substancje zagęszczające: karagen, konjac, przyprawy, ocet winny, ekstrakty przypraw, cukier, aromat dymu wędzarniczego, koncentrat soku z buraka, białko ziemniaczane, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, ocet-jabłkowo-spirytusowy w proszku, naturalny aromat, barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza.
OPIS
Produkt roślinny na bazie białka pszennego i grochowego, pasteryzowany.
Źródło białka i błonnika. Niska zawartość tłuszczów nasyconych.
Zainspiruj się - wypróbuj jako:
-pożywne śniadanie - na gorąco, tradycyjnie z wody
-dodatek do leczo i gulaszu
-przekąskę w formie hot-doga
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Frankfurterki podgrzać w gorącej wodzie (przez ok. 2 minuty) lub w kuchence mikrofalowej (przez ok. 1 minutę)
Powyższe wskazówki należy traktować jako orientacyjne z uwagi na różnice między urządzeniami grzewczymi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 789 kJ/188 kcal
Tłuszcz: 11,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 7,4 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 13,5 g
Sól: 1,7 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SEZAM.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7℃. Należy spożyć w ciągu 48 godzin po otwarciu.