SKŁADNIKI  
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % 					
								
OPIS  
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania. 	
											
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna 	1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 	1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	0,2 g
Węglowodany 	40 g
w tym cukry 	1,2 g
Błonnik 	23 g
Białko 	24 g
Sól 	0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA  
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.				
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.