SKŁADNIKI
mąka żołędziowa* 23 %, mąka PSZENNA*, MASŁO*, olej kokosowy*, cukier trzcinowy*, JAJA*, ŚMIETANA*, nasiona konopi* 1 %, skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian monopotasowy, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Doskonałe ciasteczka wyprodukowane z najwyższej jakości ekologicznej mąki żołędziowej. Świetnie sprawdzą się jako smaczna i zdrowa przekąska. Są źródłem magnezu, cynku, manganu oraz miedzi i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych słodyczy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1967 kJ/469 kcal
Tłuszcz: 20,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14,2 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry: 13,1 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,1 g
Magnez: 81,1 mg (22 %)**
Mangan: 3,1 mg (155 %)**
Cynk: 2,0 mg (20 %)**
Miedź: 0,4 mg (39 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.