SKŁADNIKI
ekologiczne owoce aceroli liofilizowane sproszkowane 100 %.
OPIS
Acerola to niewielki, soczysty owoc o delikatnym, słodko-kwaśnym smaku przypominającym połączenie truskawki i limonki.
Ekologiczne owoce aceroli poddano delikatnemu procesowi suszenia w niskiej temperaturze.
Polecamy jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków, smoothie, deserów, owsianek, sałatek. Zawiera wysoką zawartość witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i nerwowego oraz w prawidłowej produkcji kolagenu. Witamina C przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1652 kJ/390 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,5 g
Węglowodany 84 g
w tym cukry 38 g
Błonnik 7,0 g
Białko 7,9 g
Sól 0,23 g
Witamina C 18 400 mg (23 000 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.